събота, 11 октомври 2008 г.

Not only.. but also

Има неща, които започва да ти се иска да не са се случвали. Спомняш си ги в детайли, но с времето предпочиташ да не им забърсваш праха, обвиват се в паяжини и всяка нова нишка е добре дошла, защото те отделя от тях с още един микрон от милиметъра. Нареждаш ги най-отдолу в съзнанието си, като стари прашни снимки. Късчета усмивки и разочарования, които като дефектни огледала отразяват само част от истината за миналото. Понякога ти се приисква да можеш пренебрежително да ги изсипеш в голяма метална кутия и да ги запалиш, а докато пламъците облизват тая или оная дата, като най-безчувствения непукист на света да си запалиш цигарата от овъгляваща се, навита на руло снимка. Друг път си благодарен, че тоя ритуал е невъзможен. С какво щяхме да се различаваме от компютрите, ако можехме да управляваме и подреждаме паметта си като хард диск?

Има неща, които се надяваш да не се случат. Страхуваш се от тях, забраняваш си да мислиш за тях, молиш се да ги избегнеш и все пак, понякога ти се случват, точно на теб, и винаги те заварват неподготвен. Затваряш очи и скачаш в пропастта или скачаш в пропастта с широко отворени очи. Дестинацията е една и съща, пътуването е различно.

Има и такива неща, за които си благодарен на Вселената. Има минути, които осмислят години. Има години, които дават смисъл на целия ти живот. Има хора, които могат да те убият и съживят само с една дума. Има и думи, които не бива да бъдат изричани, ако не вярваш в тях толкова много, че да можеш да ги напишеш с кръвта си..

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво каке!
Само внимавай колко дълги изречения пишеш бре. Като почна да чета тука, и нали няма точка... замалко да се гътна в края на първи абзац... То не, че ти това не целиш, но все пак :р

YFM каза...

Щото си дълъг ли имаш непоносимост към други дълги неща? :D

Анонимен каза...

Висок съм. Само някои неща са ми дълги, но ти не си ги мерила, та да знаеш...

YFM каза...

Хаха. Тва пък! Фукльо! Имаш ли свидетелка дето ще го потвърди под клетва, а? :P Плюс това, като си прав си висок, а като си легнал какво си бре, отворко? Не си ли дълъг? :D