вторник, 24 февруари 2009 г.

Класика в жанра

Как да накараш овцете от най-тъпата порода "очевидна туристическа" да не щракат със сапунерките си по време на концерт класическа музика? Най-напред учтиво ги молиш черно на бяло и на същото място им напомняш, че яденето също е забранено. Правиш го, защото им знаеш характерните черти на породата. Това второто го спазват, понеже времето е след вечеря и гладни няма. Първото обаче - сложна работа.
Преди да започне концерта, се изтрепват да се снимат един друг на столовете в залата, сигурно за да покажат вкъщи, че си изглеждат умно и преди духовната храна, после на фона на Щраус, Моцарт и Бетовен се започва: а) търсят ме на мобилния, който забравих да изключа; б) я да видим какво си нося в чантата с ципа; в) искам да ти споделя впечатленията си на момента; г) мисля, че много помагам на симпатичната цигуларка и талантливия тенор със светкавицата. Идилия!
Интересно ми беше, че всъщност не младите хора бяха проблема, а предимно хора на средна възраст, на които отдавна трябва да им е ясно, че въпросът не е само да знаеш че по време на Радецки марш се пляска, а и да помълчиш и да забравиш за фотоапарата си поне за час и половина..

1 коментар:

Анонимен каза...

abe muzi...kvi gi drynkash ue muzi....she gi nakarash...druga klasika ot janra e ne da si kupish popcorn za kinoto ami chips v folien paket i jilirani bonboni v mnogo malko paketche...i nemoat da si mushnat prystite i mushat li mushat....emi muzi...ne e klasicheski koncert ama e as annoying :)